2007-04-16

Hanggyógyászat

Miről szól a hanggyógyászat:

A hanggyógyászat egy nagyon ősi gyógymód. A Védák a kozmikus OM hang óta eredeztetik a hang megnyilvánulását a létzezésben. Ez a kozmikus hang amelynek csak közelítő ejtése az OM valójában az univerzum állandóan lüktető ritmikus rezgése. Amikor valaki ebben a kozmikus lüktetésben él akkor számára minden tiszta szinten válik megtapasztalhatóvá. A szeretet és a béke érzései és legfőképp az egységérzet az ami jelzi hogy kapcsolatba kerültünk lényünk eme ősi alapjával. Az OM a megnyilvánulatlan létbirodalom szimbóluma is egyben. Ezt követi ebből fejlik ki az AH mint a megnyilvánulás hangja. Amikor a csecsemő megszületik megnyílvánítja létét az ÁH hanggal. Ez az ÁH hang utána az egész életünket végigkíséri és amikor megvalósítjuk az OM-hoz (Istenhez, Allahhoz, Buddhához, Krisnához,Taohoz...stb) való visszatérés visszaemlékezés lépését akkor létrejön a HUNG mint az egységhez visszafordító kozmikus jel. Ekkor mindaz amit jónak rossznak láttunk a világban valójában tanító vagy tisztító tapasztalattá alakul és tiszta szinten mutatja meg az arcát. A hanggyógyászat arról szól hogyan valósíthatjuk meg a testünk sejtszerkezetében a zavaró érzelmeink és gondolataink miatt elhangolódott rezgések újboli tisztaságát. Majd hogyan hozhatjuk egyensúlyba a megtisztított részeket hogy visszanyerhessük eredeti tiszta energetikai és fizikai alaprajztunkat és ezáltal az Egész-séges létünket. Olyan módszerek alkalmazásáról van szó amelyek képesek a hang által átmosatni újrarendezni sejtszinten az egész Fizikai, mentális, emocionális és spirituális testünket.

Két része van:

Az egyik az eszközös hanggyógyászat (Didgeridoo, hangtálak, dobok, csengők, cintányérok, csörgők... stb.
a másik az eszköztelen vagyis a velünk született eszköz azaz a tiszta emberi hanggal való gyógyászat.

Aminek szintén két része van: Az egyik a közönséges emberi hanggal való gyógyítás, a másik meg a speciális úgynevezett kiképzett hanggal való gyógyítás.
Mit ad a tíz részes tanfolyam:
A tanfolyam ami által kifejleszthető az emberi hangról való mélyebb tudatosság és ezáltal a hang gyógyító eszközként való használata tíz részes és az eszköztelen (emberi hang) gyógyászatról szól.
Tízszer 1 és 1/2 órás képzés ami fokozatosan építi ki a saját hangunkkal való megbarátkozást (nagyon sokan nem tudják elfogadni saját hangukat és ezáltal is már belső gátlásokkal küszködnek) ahol előszőr is megtanuljuk értékelni a hangunkat. Megtanuljuk hogy a hang eredményes használatához nem szükséges szép hang hiszen nem a hang az ami gyógyít hanem a hangon keresztül utaztatott személyes energia. A hang csak egy pálya ami gyors utat ad a gyógyító energiák megnyilvánulása számára.A résztvevők megtanulják hogyan érzékeljék szerveik belső lüktető ritmusait a szívük dobogása által keltett áramokat a szív dobbanás hangját és annak felhasználását energiapumpáló gyógyerejét magunk vagy mások számára. Megtanulják gyógyítani önmagukat saját hangjaik által átmosatni egész lényüket hangokkal. Megtanulják azt is hogyan használják fel saját hangjukat mások gyógyítására. A hang és a mudrák szent kéztartások kapcsolatát a vizualizáció és hang kapcsolatát a légzés és hangkiadás kapcsolatát, szellemgyógyászatot hanggal, féldrágakövek használatát azok hanggal való feltöltését erőteljes szimbólumokon keresztül, a víz hanggal való feltöltését energetizálását különböző tibeti mantrákkal a chakráik energiaközpontjaik aktiválását különböző szanszkrit maghangokkal.
Tanítást kapnak a mantrákról és azok használatáról.

Speciális képzés:
Aki a tíz részes hanggyógyító tanfolyamon részt vesz ami előkészíti a hangot a magasabb hanggyógyászati tevékenységre az az utolsó két alkalommal megtanulja elsajátítani a tibeti gyógyító mély kettős hangot (kargyraa) amit a tibeti kolostorokban a szerzetesek akkor használnak amikor a mantráknak plussz erőt kívánnak adni amikor tantrikus szertartásaikat magasabb erőkkel szeretnék felruházni ezáltal nagyobb hatékonysággal is. Meg a tibeti szivárványhangot (dzsa dral khoomey felhangének) amit arra használunk hogy a mezőnkben levő minden tisztátalanság szivárványszínű fényekké oldódjon és táplálja megerősítse a mandalát azaz az auramezőnket. Innen kapta szivárványhang elnevezését mert amikor kiadjuk a felhangokat akkor fokozottabb működésre késztetjük a chakrákat ami által azok kiáramoltatják különböző színek formájában az egészséget stabilizáló rezgéseket. Szegedi képzési tapasztalataim szerint minden érdeklődő képes elsajátítani ezeket a különleges gyógyító hangfrekvenciákat alapszinten ha kellően előedzi a megfelelő módszerekkel a torkát. Megfigyelésem hogy mindenki attól függően képes egyik vagy másik különleges hangkiadást megtanulni hogy inkább yin nőies energiák vannak az energiarendszerében többségben vagy inkább yang azaz férfias energiák. A yin tipusú emberek a mély kettőshangot (a "one voice chord"-ot ) a yang tipusú emberek meg a szivárványhangot a khoomeyt képesek jobban elsajátítani. Az alapszintű képzés azt jelenti hogy a torok kezdeti átformálása megkezdődik a tanfolyam végén és a megfelelő módszerek további gyakorlásával (ehhez nincs külön tanfolyam ha valaki megkapta a módszert nincs más dolga mint otthon szorgalmasan gyakorolni) hónapok vagy évek alatt automatikusan csiszolódni fog a hangja ahogy alakul át a hangkiadás mechanizmusa és ahogy a torok hozzászokik ehhez a furcsa invokáláshoz. Nagyon fontos hogy képzés nélkül senki ne kisérletezzen otthon ezekkel a frekvenciákkal mert a helytelen módszer miatt túleröltetheti hangszálait és bevérezhet a torok, vagy a nagy erőlködés hatására ami szintén a helytelen végzésből fakadhat megrepesztheti vele a saját nyaki erét. Ezek a különleges hangok habár erőltetett kiadásúnak hangzanak egyáltalán nem eröltetettek csak a hangzásuk ilyen. Ez egy lágy rendszer mert az energiákat csak laza lágy tisztítórendszerrel lehet akadálymentesen áramoltatni. Ahol feszültség van ott betegség keletkezik.

Az órák felépítése, egy másfél órás alkalom három részes és így néz ki:
1. Ismétlés elõzõ óra gyakorlati anyagának gyakorlása (elsõ fél óra) (elsõ alkalommal barátkozás saját hangunkkal)
2. Öngyógyító és másokat gyógyító hangtechnikák átadása és gyakorlása (második fél óra)
3. Speciális hangképzés (harmadik fél óra)

Minden óra végén azaz tíz alkalommal elkezdõdik a felhangképzés és torokének átadása!

Amit hozni kell mindenkinek:
- laza öltözet az alhast nem szoríthatja a ruha (lessz mozgásos gyakorlat is)
- jegyzetfüzet és toll (szimbólumok rajzolásához,mantrákhoz,jegyzeteléshez)
- bármilyen fajta fél drágakõ vagy kristály (hangprogramozáshoz)
- egy üreskis zárható üveg(behangolt víz készítéséhez)

NAGYON FONTOS!!!
Kérjük, hogy csak elszánt érdeklôdôk jelentkezzenek. Olyanok, akik biztos végigjárják a 10 alkalmat. A tanfolyam anyaga egymásra épül. Ha csak egy alkalmat hagytok ki akkor nem maradtok le de annak a napnak is ki kell fizetni az árát! A tanfolyam teljes ára 15000.-Ft. aza alkalmanként 1500.- Ft.
Aki egyben kifizeti, annak 10% kedvezményt tudunk adni a tanfolyam árából. (13500.-)

Szeretettel várok a tanfolyamra minden érdeklődőt: Szenge
Részletek rólam >>> klikk

Hangmasszázs
Hangfürdő
Didgeridoo
Transztánc
Hangmasszázs mûhely
Gyógyító rezgések
Hanggyógyászat

Nincsenek megjegyzések: